Home > Ati Radeon > ATI Radeon 9200 Series Restart Problem

ATI Radeon 9200 Series Restart Problem

Report bhupi- Aug 13, 2009 at 11:06 AM Mine is doing exactly the same. I did plan to check in to confirm. Hope these information are useful to Bruno. One more thing: That tech note you linked from ATI (see below) is related to Open Firmware problems. http://webstrategy360.com/ati-radeon/ati-radeon-9250-or-9200.html

This whole situation has put a very bad taste in my mouth in regards to ATI, the marketing of MAC products in general and, unfortunately, the MAC platform itself. This should greatly help power consumption, especially when idle. I hope this helps. the screen would freeze ..

Said the Card was Faulty. One thing to note. I am waiting to see what ATI has to say, if anything... Actually, I'll probably make this a web page tonight and just link to it rather than worry about formatting in various forums.

I asked him if he was using a DVI monitor or a VGA (analog) one since several artifact reports noted using the DVI port. (see next report below for example). man radeon HDMI audio Ubuntu 14.04 and newer: HDMI audio should work automatically. I've gotten a LOT of help from your "G3-zone" and just thought I might give a little back. I'm going to have to score myself an original macintosh radeon pci since I gave mine away.

And naturally there is no confirmation dialog box so I'm stuck with a dark screen. Then when you get into windows, click start > right click my computer> properties > hardware > device manager, and make sure that you disable all of the display devices EXCEPT Microsoft windows detected a possible device failure.

The spacing works fine in some forums/browsers but not others.

ASUS P4B533 ACPI BIOS Revision 1013, 1/13/2003 SMBIOS Version 2.3 Total Physical Memory 512.00 MB Available Physical Memory 240.65 MB Total Virtual Memory 1.72 GB Available Virtual Memory 1.23 GB Page My DVI ports remain unused. Helpful +6 Report derf Oct 12, 2009 at 11:01 AM Had almost the same problem. To do so, edit /etc/default/grub and add the 'radeon.dpm=1' to the GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT line, so it would look something like: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.dpm=1"After you save/quit the text editor, update grub: sudo update-grub

For what it's worth, relying on ATI's tech support is about as useful as asking your dog to fix your computer. http://www.personalcomputerfixes.com/driver-errors/ati-radeon-92009100-6-14-10-6414-drivers/ Check the manpage of the Radeon driver for advanced options. Problem may have been with recent Downloaded file. Without it installed, my system is completely stable.

However my victory was short lived. http://webstrategy360.com/ati-radeon/ati-radeon-9200-driver-windows-7-32-bit-free-download.html Some MPEG2 videos are a little choppy, but still more-or-less watchable. See more Monitor no signal No display on boot No signal to monitor Monitor Gets No Signal / Computer Won't Boot Monitor no signal and computer won't boot up Computer will I'm pleased to see the artifact problem appears to have been solved on my system, however, I'm not yet convinced that it's performing to it's full capacity.

tHANKS, dAVID Report protonman88› Kareem - Jul 22, 2009 at 04:55 PM Hi Kareem I tried what you mentioned, but it still does not work Do you have any other solutions In addition there no error beeps without ram in, it only beeps when GPU is unpowered. Report K2B- Jul 22, 2009 at 10:41 AM Hej, ive seen the same problem on my brothers pc.. http://webstrategy360.com/ati-radeon/ati-radeon-9200-configuration-help-please.html I'll probably invest in a Mac Pro after the next revision the end of this year.

I purchased this card back in September when it was released. any other PCI cards installed and just curious if it was a rev C rom dimm system.) Here's an answer added in April 2007.-Mike) I run a Beige G3 with a Before the hotfix, the artifacts issue was so chronic, I was a heartbeat away from pulling it and sending it back for a replacement.

Same Xbench Scores But MacBench in OS 9 gave me Hope. ( 2D ) Test Let 1000WindowsBloom seems to have some type of Barrier of 40 without QE on both Machines

well here it is : OS Name Microsoft Windows XP Professional Version 5.1.2600 Build 2600 OS Manufacturer Microsoft Corporation System Name STUDENT System Type X86-based PC Processor x86 Family 15 Model Funny that the DVD menus are still choppy, even though the actual movie isn't. Lex Selfmade Life 131,967 views 3:41 How to make your computer faster - Duration: 8:49. 11aryel 21,661 views 8:49 The power of an radeon 9200-Prince of Persia Warrior Within - Duration: The ROM version of my ATI 9800 is 113-A07525-114 of FCode version 1.90 and NDRV version 1.0.0fDD.

These tests were all done on the same machine. Add to Want to watch this again later? So then I removed the RAM, booted, turned it off, replaced the RAM, booted and it was all working fine. http://webstrategy360.com/ati-radeon/ati-radeon-9200-driver-windows-7-download.html Anyway, it works fine now.

Allow me to point out again that it is sheer idiocy to *knowingly* ship (documented in the readme) a product that fails to perform a feature correctly (screen rotation) and not The painful rebuilding process: I had to boot from 9 from the CD (this works with the 9200), reinitialize both disks though the onboard ATA/3 controller (the finder would just hang They spent a couple days researching and then said they thought it was a PCI bus mastering issue. I have not experienced any bus mastering issues with my Sonnet G4 700 Crescendo installed while using OS9.1 with 1GB of 128MB EDO interleaved memory Bus mastering is a hardware only

well i dun kno much bout computers ..