Home > Ati Radeon > ATI Radeon 9800 Pro Texture Blur Problem

ATI Radeon 9800 Pro Texture Blur Problem

Explore the settings! Originally Posted by PIAA310 Probably some problems with the files of the FS that the Graphic card can't read right. I'm using the omega drivers version 5.6 and the card is overclocked to 430/750.I understand many people have a radeon 9800 pro using fs, is this a known issue? This occurs in the stock cessnas, the Archer II and my most recent Archer III (which is when I started to notice it more). http://webstrategy360.com/ati-radeon/ati-radeon-9800-pro-problem.html

So it's not AGP, isn't it?Alex 0 Back to top #3 Inactive Member_allcott_*** Inactive Member_allcott_*** Guests Posted 04 December 2006 - 04:02 PM YOu don't say whether the Mobo is AGP Prepar3D v3.4.9.18400 Back to top #6 Inactive Member_Terry_ABQ_*** Inactive Member_Terry_ABQ_*** Guests Posted 15 July 2005 - 10:41 PM CG, Does this problem happen when you use the ATI Drivers?http://www.ati.com/ I have The rest of the models look good but the faces look like smudges (mainly the scout) and the weapons are all blurry (bolters). By FSFlyer in forum FS2004 Replies: 1 Last Post: 07-25-2004, 07:04 PM texture problems By pvc_and_frost in forum FS2002 Replies: 0 Last Post: 07-31-2003, 12:13 AM BAD texture problems with the Go Here

Dopke (Clay)Major, USAF (retired)"Drac" 0 Back to top #10 Inactive Member_georg_*** Inactive Member_georg_*** Guests Posted 26 October 2005 - 05:21 AM I'm having the same problem, using ATI Radeon 9500 Pro. It CAUSED it to go blurry on EVERY SINGLE view change. It could have happend because of the memory modules getting too hot, but I'm not sure about that, also it may happen with normal clockings just after a longer period of If you don't think you had it with your gf4 MX440, stick it back in and see if it is there.

After having shut down and restarted up FS 5 or 6 times, the problem occurs and I then have to reboot the system to get back to normal. Home Members Forum New Posts FAQ Calendar Community Groups Albums Member List Forum Actions Mark Forums Read Quick Links Today's Posts View Site Leaders Who's Online Advanced Search Forum Aviation Hobby Several functions may not work. Fairly good system, but I noticed that when I switch views, the textures go all blurry, and they take minutes to clear up, if at all.

Now the redraws on view changes are nearly instant including the custom paint on my DASH 8 in the plane selection window and I cannot get it to go blurry now. When I load more demanding aircraft (the POSKY 757 is the absolute worst and its not that demanding) I get the blurs. Your spec seem VERY high. Scenery in use there includes , FS_GENESIS Mesh, UT Europe, GE 2006, Aerosoft's Faro 2005 (patched for UT).

Have downloaded the very latestdrivers for the ATI card (22nd feb) but this made no difference. Daly View Public Profile Find all posts by Daly (#5) VashTheStampede The Humanoid Typhoon Videocard: GeForce 7800 GT PCI-E water cooled Processor: AMD Athlon 64 X2 4400+ So while the AF is better, it's also a must. The only remaining issue is pop-ups in the VC.

Any suggestions? Please help! Reply With Quote 03-18-2005,09:15 AM #8 smurkey View Profile View Forum Posts Private Message View Blog Entries View Articles Member Join Date Mar 2005 Posts 451 Texture problems Hello. If you don't have a ton of airflow to that card with those clock rates you might have already fried something.Take the case or side off, leave the clock rates standard

I have to check that.I'm new to ati and don't know much about which settings to use etc. http://webstrategy360.com/ati-radeon/ati-radeon-9800-pro-issues.html Do not use application preference. It could be a heat problem, but that said it should work fine for with default clockings. Powered by vBulletin Version 4.2.3 Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc.

deselecting faro from the library seems to remove the problem....but also the airport of course Okay, so let's say that *is* the issue. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Paul Scott BarteltThe grass is always greener over the septic tank GlennC Members Profile Send Private Message Find Members Posts Add to Buddy List Senior Member Joined: December-07-2004 Location: United States Check This Out However, your graphics look great when they finally kick in, so I don't think the AF level is the prob.It's not like AF makes the graphics clear up any faster, which

If it was a hardware problem there should be no texture at all. BrotherLucius20th Aug 04, 8:19 PMThis was a recent change in the 1.4 patch, but for multiplayer only. I did try setting it to 800 and guess what that did?

Do you have one or want to buy one?

vBulletin Skin developed by: vBStyles.com Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. I also use 4xAA. I heard the new catalyst drivers produce jagged lines. Let me know if you find a cure.

I've seen it in other addons (usually freebies) myself. Set AA @4x at least and AF @16x and then uncheck the AA box in the sim settings. Sorry we'll just have to deal with it in multiplay until then Hope this helps brother Chobo-Elite21st Aug 04, 1:22 AMIts like that whether I'm playing tutorial or not. http://webstrategy360.com/ati-radeon/ati-radeon-9800-and-artifacts.html Chances are it will be.

Heres my suggestion, take it to your Best buy, or where ever you bought the card from and tell them the problem, they will probably fix it. I was having MAJOR blur problems (still having an unrelated one) after a re-install of XP and FS9 until I changed this to 400 for my ATI Radeon 9800 Pro. Password Videocards - AMD Radeon AMD Radeon graphics cards. I'm thankfull for any advice!thanks-CG 0 Back to top #8 MartijnPleines MartijnPleines Member Members 577 posts Posted 28 October 2005 - 03:39 AM FWIW, I have the exact same issue you

I fly windowed full screen (long story). Sux man.